Mustafa İslamoğlu, İmam-Hatipleri hedef almadı, müfredatı eleştirdi

Mustafa İslamoğlu’nun “İmam-Hatip müfredatları değiştirilmedikçe daha çok Işid’çi çıkar” sözü “imam-hatipleri hedef aldı” diyerek basına servis edildi.

Mustafa İslamoğlu’na karşı büyük bir algı operasyonu yapılıyor. Bu algı operasyonu silsilesinde şimdi de “İmam-hatipleri hedef alıyor” diye başlık atan bazı medya kuruluşları da katıldı.

Mustafa İslamoğlu, sosyal medya hesaplarından ve katıldığı programlardan eğitim ve imam-hatip müfredatlarını eleştirmişti. İmam-Hatip müfredatının değiştirilmesi, güncellenmesi gerektiğini söyleyen İslamoğlu, yine hedef tahtasına oturtuldu. Peki Mustafa İslamoğlu, İmam-hatip müfredatını neden eleştiriyor?

Çünkü Mustafa İslamoğlu, bilgiden önce bilginin ahlakının öğretilmesini savunuyor. Fakat modern eğitim bilgi ile donattığı beyinleri hafıza kartı olarak görüyor. Bilginin ahlakından kopuk bir eğitim müfredatı elbette eleştirilmelidir.

Mustafa İslamoğlu, gençlere verilen eğitimin mezhepçi olamaması gerektiğini savunuyor. Fakat modern İmam-Hatip müfredatı, mezhep holiganlığı doğuruyor.

Mustafa İslamoğlu, imam-hatip müfredatında da kaynak ve literatür taraması ve ayıklanması gerektiğini düşünüyor.

Mustafa İslamoğlu, İmam-Hatip müfredatının değiştirilmesi gerektiğini söyleyerek aslında İslam tarihi ve literatüründe geçen uydurma rivayetlerin ve rivayet edebiyatının değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Burada İslamoğlu’nun amacı imam-hatiplilere hakaret etmiyor, bilakis bir tavsiye ve ricada bulunarak İmam-hatiplerde verilen eğitimin kalitesinin arttırılmasını istiyor.

Kıtal ile ilgili hadislerin Kur’an’a arz edilmesini isteyen İslamoğlu, İmam-Hatiplilerin daha iyi eğitim alması gerektiğini savunurken İmam-Hatiplileri hedef aldı demek en basit anlamıyla algı operasyonu veya kara propagandadır.

Kaynak: http://www.hilalhaber.com/turkiye/mustafa-islamoglu-imam-hatipleri-hedef-almadi-mufredati-elestirdi-h45416.html

 

Yorum Yaz